Geplaatst op Geef een reactie

Cricut fan van de week | Danielle van der Ven

Tamara heeft mij gevraagd of ik iets over mijzelf en de cricut hobby wil vertellen. Daar komt ie dan 😉

* Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Daniëlle van der Ven, 45 jaar en getrouwd met Pascal. We hebben 3 hondjes en we wonen in Berkel en Rodenrijs. In het dagelijks leven ben ik officier van justitie, een zware baan die eigenlijk nooit ophoudt, waardoor het extra fijn is om zo’n fijne hobby te hebben.

* Hoe ben jij in aanraking gekomen met Cricut?
Tijdens mn burn-out in 2018 ben ik op zoek gegaan naar een hobby waarmee ik echt mn hoofd kon leegmaken en kon ontspannen. Zo ben ik in aanraking gekomen met scrappen en met diverse scrap groepen op Facebook, waaronder de super fijne groep van de DLS-kit. Daar zag ik steeds vaker super gave creaties voorbij komen waarbij de cricut gebruikt was. Ik ben toen online en in diverse cricut groepen veel research gaan doen. Na een speciaal weekend in de winkel van scrapdelight met een extra demonstratie van jou Tamara ben ik overstag gegaan. Het is 1 van de duurste hobby aankopen ooit, maar ik heb er nog nooit 1 seconde spijt van gehad.

* Welke machine heb jij? Waarom juist deze machine?
Ik heb in februari 2020 als totale newbie op plottergebied de Maker gekocht. Ik ken mezelf en als ik dan allerlei fantastische creaties langs zie komen zou ik misschien wel spijt krijgen dat de explore dat niet zou kunnen. En dus heb ik het maar meteen “goed” aangepakt. Dit jaar heb ik voor snelle en kleine projectjes de Joy erbij gekocht.

* Hoelang heb jij je machine, en hoe vaak gebruik je hem?
Ik heb de maker sinds februari 2020 en de joy sinds half 2021. Ik gebruik de machines soms ‘s avonds en vooral in de weekenden. Het wordt dan regelmatig nachtwerk omdat ik heerlijk de tijd vergeet.

* Wat doe jij het liefste met je machine?
Ik gebruik de machines allebei nog steeds het meeste voor het scrappen en dus het snijden van papier en vinyl voor mooie cutfiles, titels etc. Daarnaast gebruik ik de machines ook voor het maken van crêpe papieren bloemen (ook aangestoken door Tamara) en binnenkort wil ik eens de vilten projecten van Lia Griffith uitproberen. Ook voor Home Deco gebruik ik de machines. En heel af en toe een flex projectje.

* Als je werkt, gebruik je hem dan wel eens voor je werk?
Nee, ik gebruik de machine echt alleen voor hobby.

* Gebruik je je machine wel een samen met anderen? (Kinderen, vrienden, collega’s)
Ik heb mn neefjes helaas nog niet aan kunnen steken, dus ik gebruik em vooral alleen.

* Van de dingen die je gemaakt hebt, waar ben je dan het meest trots op?
De Home deco plank voor op de salontafel ben ik wel trots op, maar ook op de mini albums die ik cadeau geef en waarmee ik herinneringen op een leuke wijze kan vastleggen en cadeau geven.

* Heb jij nog een tip waarvan jij denkt “Dit moet iedereen weten!”.
Gun jezelf tijd als je een beginner bent om de machine en de software te leren kennen. En gun jezelf dat daarbij het maken van foutjes hoort en er wel eens iets mis gaat. Daar leer je alleen maar van. Gooi dus niet meteen die machine het raam uit als het even niet lukt, gewoon lekker uitproberen in de software wat er allemaal kan en wat de functies doen. Ik merk dat van zelf uitproberen en uitvogelen het vaak het beste blijft hangen. Veel van de tips heb ik echter ook geleerd door echt terug te scrollen in de cricut FB-groepen en dan echt alles te lezen, dus niet alleen de vragen waar je op dat moment zelf mee zit, nee, alles, en vooral alle antwoorden. Er wordt echt een schat aan informatie gedeeld en veel basis vragen worden bijna iedere dag gesteld en ook steeds weer netjes beantwoord. Zo merk je op een gegeven moment dat je zelf het antwoord ook weet. En check vooral ook eens de website help.cricut.com, dat is altijd mijn eerste bron als ik zelf iets niet weet hoe het moet. En vooral, blijf positief en geniet van deze geweldige hobby.

* Heb je een blog/website zo ja wat is de link?
Nee. Ik heb evt wel een Instagram pagina: @daanscardsandcrafts

Dankjewel Daniëlle dat jij je hebt voorgesteld aan ons, je projecten zijn geweldig!

Zou jij het ook leuk vinden om in de rubriek “Fan van de week” te staan, laat het dan weten hieronder, of stuur even een berichtje naar mij via Facebook!

Liefs,
Tamara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *