Geplaatst op Geef een reactie

Cricut fan van de week | Heidi Raemaekers

Ook aan mij heeft Tamara gevraagd te vertellen over mijn creatieve uitspattingen. Ik ben Heidi Raemaekers, bijna 46 jaar en getrouwd met Ronny, die maar al te blij is dat ik braaf en stil ben met mijn vele hobby’s, maar de hoop materialen moet hij er natuurlijk ook bij nemen. Ik ben dol op alle dieren, maar zelf zijn “onze kindjes” fretten. Momenteel maar ééntje maar hij telt wel voor 10. Ik werk als assistent op de rechtbank van eerste aanleg en verwerk daar momenteel de boekhouding en inschrijvingen van de dossiers.

Ik ben altijd al een erg creatieve, bezige bij geweest. ‘k Heb als naschoolse activiteit 12 jaar kunstacademie gedaan en wil eigenlijk veel te veel kunnen en uitproberen. Van tekenen en verven ging het dan ook over naar glas graveren en vervolgens werd ik verliefd op de mogelijkheden van de etspasta. Vaak maakte ik er leuke cadeaus mee en kleefde ik stickertjes op glas om leuke creaties te bekomen. Maar al die stickersheets hebben maar een beperkt aantal klinkers en zo zat ik al gauw met een hoop sheets waar ik niet zo veel meer mee kon doen. Op de hobbybeurs in Hasselt, ik denk rond 2003, werd ik dan ook voor de eerste keer verliefd op Cricut. De nog met cartridges werkende machine gaf voor mij heel veel besparende mogelijkheden. En hij werkt nog steeds.

In 2017 ging een nichtje van me trouwen en wilde haar uitnodigingen en presentjes zelf maken. Ze was aan het rondkijken welke mogelijkheden ze had tussen de plottermachines. Ik vertelde dat ik een Cricut had en dat die nog steeds zo super werkte, dus leek het me geen slecht idee om dit merk nog eens samen met haar verder te bekijken. En tja… zo kwam de Cricut Explore Air 2 in mijn leven. Even later kwam de maker uit, maar voor wat ik er mee doe is de Explore Air 2 nog steeds een topper!

Deze machine heb ik van februari 2017 en sinds 2019 de easypress. Daar is niet altijd de tijd voor maar als die er is dan is het echt wel heel intensief tot in de late uurtjes. Ze zeggen dat creatieve breinen het beste werken in de nacht… hahaha . Ik ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe originele dingen om zelf te ontwikkelen, maar kan de gekende ideetjes ook ten zeerste appreciëren.

Ik gebruik heel vaak de cricut om kaartjes of cadeautjes te maken, of nevenproducten voor mijn fotografie, zeepjes, juweeltjes,… voor decoratie en vaak ook om het snijwerk gemakkelijker te maken. Wat ik het liefste doe is eigenlijk een heel moeilijke vraag, want aangezien ik erg veel verschillende hobby’s heb, en alles even graag doe, is dat bij cricut echt niet anders. Gewoon praktisch en verslavend.

Nee voor het werk niet, het is mijn hobby. Maar het kan natuurlijk wel zijn dat er eens iets moet gemaakt worden in het kader van iets leuks voor de collega’s bij gelegenheid, en dan weten ze wel aan wie zijn mouw ze moeten trekken. Mijn machine heb ik nog niet samen met iemand gebruikt. Wel projecten helpen afwerken maar elk zijn machine. Wil wel de oude bij mijn moeder installeren om lekker wat te doen met kaartjes, en de dingen die dan via de computer moeten, gebeuren dan wel even via de Cricut Explore Air.

Waar ik het meest trots op ben, vind ik een erg moeilijke vraag. Ik gebruik het ook echt voor zoveel dingen… misschien de kerstspulletjes zoals kerstballen, kersthuisjes en deco, en mijn recent gemaakte kussens .

Als ik een tip zou geven is je zeker aan te melden in de cricutgroep omdat er zoveel ideetjes, vragen en tips voorbij komen waarvan je zeker iets kunt opsteken. Veel advies en informatieve filmpjes worden daar gedeeld en heb je een vraag, ze staan steeds voor je klaar. Niet te snel ontmoedigd geraken want het is echt vaak simpeler dan dat je denkt. In het begin ga je wel foutjes maken en materiaal verspillen, maar het goeie gevoel wanneer je iets afgewerkt hebt of als je iets cadeau doet, maakt het al de “martelingen en trauma’s” helemaal goed hahaha. Grapje.

Ik heb een FB pagina H-Art foto en crea waar ik de meeste dingen wel op post. Jullie zijn zeker welkom om er eens in te snuffelen. Op mijn instagram Heidike’s art vind je ook wel enkele creaties maar die staan meestal ook op Facebook.

Wat leuk om jouw ervaring met Cricut te lezen Heidi, je maakt prachtige projecten, en ik hoop nog veel leuks van je tegen te komen op Facebook!

Wil jij ook een keer laten zien wat jij doet met Cricut, laat het mij dan weten !

Liefs,
Tamara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *