Geplaatst op Geef een reactie

Cricut fans | Miriam stelt zich voor!

Kun je jezelf kort voorstellen? 

Hoi ik ben Miriam Peeters, 48 jaar jaar. Ben getrouwd met Francesco en heb een dochter Samantha (21) en een zoon Geordi (18).
Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd wel op creatief vlak bezig geweest. Stilzitten past ook niet zo heel erg goed in mijn straatje.
Naast mijn werk op de vleeswaren afdeling van de Albert Heijn werk heel graag met mijn Cricut Maker. Maar zit ook net zo lief achter mijn naai/borduurmachine. In opdracht van het tijdschrift  PlotatHome en StitchatHome maak ik projecten, snijpatronen en werkbeschrijvingen voor. Jeetje wat doe ik nog meer… Ik haak graag dekens of amigurumi figuren en vind het ook heerlijk om met onze lasercutter/graveerder te werken.
Vind eigenlijk vrijwel alles wel leuk om te doen, als het maar creatief is!

Hoe ben jij in aanraking gekomen met Cricut? 

Ik was al een aantal jaar in bezit van een Silhouette Cameo en was eigenlijk toe aan ‘iets nieuws’. Ik was helemaal verliefd geworden op het uiterlijk van de Rose uitvoering van de Cricut Maker, die in de Rose uitvoering toen alleen nog maar in Amerika verkrijgbaar was. Ben me daar meer in gaan verdiepen. En hoe meer ik las, hoe meer ik overtuigd werd dat ik heel graag deze machine ‘erbij’ wilde hebben. De kerst kwam er aan en mijn man moest voor werk naar Amerika… Met kerst stond hij onder de kerstboom.
Mijn Maker is sinds ik hem heb eigenlijk ook niet meer van mijn werkblad afgegaan, wat een heerlijke machine om mee te werken is dit! Mijn oude Cameo verhuisde naar mijn dochter toe… (Inmiddels is zij zelf ook helemaal om en heeft zelf ook een Cricut Maker gekocht)

Welke machine heb jij? 

Ik heb een Cricut Maker Rose. En omdat ik van compleet hou, heb ik ook alle mogelijke tools erbij.

Hoelang heb jij je machine, en hoe vaak gebruik je hem? 

Ik heb mijn machine nu bijna 2 jaar. Hoe vaak ik mijn machine gebruik? Ik denk dat de vraag beter had kunnen zijn wanneer ik hem niet gebruik, hij staat namelijk zelden stil.

Waarom heb jij juist deze machine gekozen? 

Ik heb de machine niet alleen vanwege zijn uiterlijk gekozen. Maar ook om de hele goede recensies gebruikers van deze machine. Vond het vooral heel erg belangrijk dat de machine mooi sneed. En dat ik er een tablet of zelfs telefoon bij gebruiken kan, was ook zeker een hele grote plus!

Wat doe jij het liefste met je machine? 

Kan eigenlijk niet aanwijzen wat ik het leukste vind om met de machine te doen, vind eigenlijk alles leuk. Sinds ik deze machine heb en lid ben van de Cricut Ambassadors groep op Facebook, heb ik wel ontdekt dat ik werken met papier (weer) steeds leuker begin te vinden!

Als je werkt, gebruik je hem dan wel eens voor je werk?

Ik gebruik mijn machine wel eens om een cadeautje voor een collega te maken. Maar verder gebruik ik hem eigenlijk niet voor mijn werk.

Gebruik je je machine wel een samen met anderen? (Kinderen, vrienden, collega’s) 

Mijn Maker is voor mij net als mijn stoffenschaar… daar moet iedereen gewoon van afblijven (is dat heel erg??). Samantha heeft inmiddels ook een Cricut Maker gekocht omdat ze merkte dat ik er wel een hele fijne machine aan had en ze met mijn oude machine lang niet altijd vriendjes was. 
Als de mannen in huis wat wensen hebben, leggen ze dat meestal gewoon bij mij neer. Mede omdat ze weten dat ik het altijd wel heel leuk vind om allemaal te doen haha! 

Van de dingen die je gemaakt hebt, waar ben je dan het meest trots op? (zou leuk zijn als je een foto kan laten zien). 

Heb eigenlijk meerdere projecten waar ik heel erg trots op ben. Maar om het recent te houden, ben ik heel erg trots op deze 2 kastjes. Deze kastjes stonden hier al een aantal maanden te staan en de bedoeling was dat ik er een keer iets leuks in ging maken. Alleen de juiste inspiratie kwam gewoon niet. 
Tot ik een serie afbeeldingen zag van Crafty Rimke en wist gelijk this is it! Rimke was zo lief om haar afbeeldingen beschikbaar te stellen. En ik maakte er 3D Magnolia’s en 3D Lavendeltakjes bij om er één geheel van te maken. Had ook nooit gedacht dat ik ooit nog eens bloemen van papier zou gaan maken. Dacht altijd dat dat echt niets voor mij zou zijn, maar heb me daarin aardig vergist haha!

Heb jij nog een tip waarvan jij denkt “Dit moet iedereen weten!”.

Als je net met de machine begint, leg de lat voor je zelf niet gelijk heel hoog. Neem de tijd om vriendjes met je machine te worden. Begin eerst met simpele dingen, snij  bijvoorbeeld je naam eens uit. Probeer verschillende materialen (Vinyl, papier, iron-on) uit en wees niet bang om fouten te maken. Fouten zijn er om ervan te leren en zie ze als leermomentjes!

Heb je een blog/website zo ja wat is de link?

Ik heb een eigen website http://miriam.fampeeters.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *